top of page

Petrin-tårnet feirer „bursdag“!

Eiffeltårnet er kanskje det mest kopierte monumentet; Praha har også bygt et lite Eiffelltårn. Byggingen av tårnet begynte 16.03.1891 og ble ferdigstilt i løpet av bare fire måneder.

I løpet av den første uka etter tårnet åpnet, kom hele 6000 mennesker innom. Tårnets eksistens har flere ganger vært truet, og under okkupasjonen var det planlagt rivning. Tårnet ble stengt på 80-tallet, men åpnet igjen for publikum i 1991. Vår lille Eiffel-kopi måler kun 63,5 meter, men utsikten er upåklagelig takket været åsen tårnet er bygget på. Sammenlikner man Eiffeltårnets høyde på 324 meter (med antenne) med Petrin-tårnets, iberegnet de 318 metrene til åsen tårnet står på, er Petrin-tårnets utkikspunkt høyere enn Eiffeltårnets.

I godt vær kan du se mye mer enn bare Praha, og dersom du ikke vil gå de 299 trinnene opp, kan du ta den historiske heisen. Hvis du er i Praha denne helgen, ta Petrin-taubanen for å komme deg opp i høyden og nyte ett av de mange hundre tårnene som kan bli funnet i byen. Det er unikt!

Feiringen av tårnets „bursdag“ starter den 20. august kl 11.15. Det blir guidet tur til Petrin-åsen, og man får også muligheten til å bli kjent med den tsjekkiske Velocipede Club, samt å bli fotografert med en realistisk kopi av „veltepetter“ (velosiped) med Petrin-tårnet i bakgrunn. Fotografiet kan taes med som souvenir. Feiringen pågår frem til søndag, så der vil være nok tid til å utforske severdighetene.

bottom of page